un pò per gioco e un pò per scherzo.. per gola e vanità!




a bit in fun, a bit in joke.. for greediness and vanity!












domenica 31 ottobre 2010

Sweet Halloween to everybody


Ingredient:
• 400g butternut squash, skin on, deseeded and roughly chopped
• 350g light soft brown sugar
• 4 large free-range or organic eggs
sea salt
300g plain flour, unsifted
• 2 heaped teaspoons baking powder
• a handful of walnuts
• 1 teaspoon ground cinnamon
• 175ml extra virgin olive oil

for the frosted cream topping
• zest of 1 clementine
• zest of 1 lemon and juice of ½ a lemon
• 140ml soured cream
• 2 heaped tablespoons icing sugar, sifted
optional: lavender flowers or rose petals
• 1 vanilla pod, split lengthways and seeds scraped out


Preheat the oven to 180°C/350°F/gas 4. Line your muffin tins with paper cases.

Whiz the squash in a food processor until finely chopped. Add the sugar, and crack in the eggs. Add a pinch of salt, the flour, baking powder, walnuts, cinnamon and olive oil and whiz together until well beaten. You may need to pause the machine at some point to scrape the mix down the sides with a rubber spatula. Try not to overdo it with the mixing – you want to just combine everything and no more.

Fill the paper cases with the cake mixture. Bake in the preheated oven for 20 to 25 minutes. Check to see whether they are cooked properly by sticking a wooden skewer or a knife right into one of the cakes – if it comes out clean, they’re done. If it’s a bit sticky, pop them back into the oven for a little longer. Remove from the oven and leave the cakes to cool on a wire rack.

As soon as the muffins are in the oven, make your runny frosted topping. Place most of the clementine zest, all the lemon zest and the lemon juice in a bowl. Add the soured cream, icing sugar and vanilla seeds and mix well. Taste and have a think about it – adjust the amount of lemon juice or icing sugar to balance the sweet and sour. Put into the fridge until your cakes have cooled down, then spoon the topping on to the cakes.

Serve on a lovely plate (or on a cake stand if you’re feeling elegant, or on a rustic slab if you’re more of a hunter-gatherer type!), with the rest of the clementine zest sprinkled over. For an interesting flavour and look, a few dried lavender flowers or rose petals are fantastic.




18 commenti:

  1. Looooooove it:))))))))

    Kisses
    minnja

    http://minnja.blogspot.com/

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  2. BUON HALLOWEEEN A VOI PULZELLE!!!! :D :D


    http://theicematway.blogspot.com/

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  3. Perfette per questa giornata.
    Buon Hallowen a voi!
    Fabio

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  4. wowwwwwwwwwwww bravissime!!!baci!!

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  5. Complimenti per il bellissimo e giovanissimo (vistro la vostra bellissima età) blog! ora vi metto nei preferiti così vi seguo e se cercate qualche ricetta per le intolleranze l'etichettà ELY-FREE vi darà qualche idea!
    baci Ely

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  6. Ciao ragazze, grazie della vostra visita e piacere d conoscervi con questi golosissimi dolcetti, perfetti per Halloween! Un abbraccio e alla prossima ricetta. . .

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  7. E' sempre un piacere passare qui da voi e ammirare e gustare anche solo con gli occhi i vostri dolci...
    Bellissimo il reportage sulla moda che appare più sotto...
    Ma dove si trova quel bel negozio??
    Baci

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  8. Complimenti ragazze!!!!bellissimo post!! un abbraccio :)

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  9. Il nome già mi piaceva!ho avuto la conferma, bellissimo blog!complimenti :)

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  10. grazie mille del bellissimo commento :)
    mi fa molto piacere ti sia piaciuto il mio blog e anche il tuo è carinissimo ;)
    un bacio spero mi seguirai
    Xo Xo
    http://laparisienne3.blogspot.com/

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  11. Siamo venute a sbirciare questo blog carinissimo .... saluti da Rita e Mari - Cuoche per caso

    http://cuochepercaso.blogspot.com

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  12. thank you soo much<3
    you can follow my blog, if you like to, i'd be happy :$

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  13. ma che bellezza il vostro blog!!! cucina e moda!!! via doro di già!! mi avete conquistate, subito nella blogroll per non perdervi d'occhio nemmeno un istante!!
    bacione bimbe, siete ganzissime!!!
    susina

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  14. cool pictures and lovely blog<3

    http://itislikethesmelloffreedom.blogspot.com/

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  15. thanks to everybody guys.. keep supporting us=)


    nuove golose ricette a breve=)

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  16. ciao ragazze, sono Rebecca del blog non tollero il lattosio! vorrei aggiungere la ricetta che mi avete mandato ala lista per la raccolta...come chiamo la ricetta?:)
    fatemi sapere!
    baci!

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  17. ok! ricetta inserita correttamente!
    baci!

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  18. Jamie Oliver è sempre una garanzia!

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